Signal problem

Garrett Ace 400i Metal detector Topics Only.
Post Reply
HepworthHunter
Posts: 22
Joined: Wed May 09, 2018 11:04 am
Has thanked: 9 times
Been thanked: 7 times

Signal problem

Post by HepworthHunter » Sun Jun 17, 2018 11:06 pm

Hi all

I have been using 400i for a month now been out alot with it. On some signals it ding a very nice high tone even in iron audio no chatter, then u dig then dig the plug the signal fails. I think this if due to the depth and the iron content plus coke as often I pull out coke in the same holes


Many thanks Chris

Hi all



User avatar
Wansdyke44
Posts: 2504
Joined: Thu Nov 11, 2010 11:16 am
Location: Swingin' un Diggin'
Has thanked: 6 times
Been thanked: 29 times

Re: Signal problem

Post by Wansdyke44 » Mon Jun 18, 2018 10:47 am

Get a similar problem with the Ace 250 when there is coke in the ground. You can get a nice silver signal and a short sharp audible tone which for me usually means it's coke. However I nearly always dig them anyway as I've found the odd find in the plug anyway.

W [:)
In the Zone with the Garrett carrot!
Image

My Finds Gallery

Koala
Posts: 3929
Joined: Thu Sep 12, 2013 2:47 pm
Location: Cheshire
Has thanked: 279 times
Been thanked: 920 times

Re: Signal problem

Post by Koala » Mon Jun 18, 2018 2:35 pm

Hard to say without being there

But we all dig signals that turn out to be either coke or iron

Iron bent at 90 degrees or doughnut shaped being the most common.

Post Reply

Return to “Garrett ACE 400i Forum”